Ποιητές και ποιήτριες της νέας γενιάς θα καταθέσουν τα ποιητικά τους κτερίσµατα στους τάφους που άνοιξε η πανδηµία. Χειρονοµίες πένθιµες ή ελπιδοφόρες, στο αρχαίο χώµα της Αυλίδας, που συντηρούν τη µνήµη και γεννούν τον χρόνο.
Επίσης μπορεί να γίνει και φυσική αγορά εισιτηρίων στο Γαλατικό Χωριό (Μητροπολίτου Βασιλείου 58)
ή στο Παραδοσιακό Καφενείο ΡΕΞ (Τσιαρντίνη 12)
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Σπείρα και φίλοι μουσικοί έρχονται στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος και παίζουν για σας. Φέρνουν τον ήχο, φέρνουν τα όργανα… εσείς φέρτε την καλή σας διάθεση και την αγάπη σας. Με αποστάσεις υγιεινής, αλλά χωρίς κοινωνικές αποστάσεις, με οδηγό τη μαγική δύναμη της μουσικής θα ενωθούμε σε μια παρέα λυτρωτική.
Φωτογραφίζοντας την εποχή της απόστασης Από την άνοιξη βιώνουμε μια “παρά τόπον” κατάσταση. Οι φωτογράφοι της Ομάδας Είδωλα επί 8 καταγράφουν με τις εικόνες τους τον εκτοπισμό από την καθημερινότητα και τη συνθήκη του εγκλεισμού και της απόστασης. Ο φακός λειτουργεί ως εργαλείο ανάγνωσης μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, αλλά και ως μέσο επανασύνδεσης με τη ζωή, η οποία, παρά τόπον, επιμένει.
Η προβολή πραγματεύεται την πορεία του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από τη διαρκή αναζήτηση του ζην και όχι του ευ ζην, προς την ανυπαρξία. Είναι ένα έργο «σιωπηλό», χωρίς περιττές ή υπερβολικές κινήσεις. Είναι ένας τόπος «σιωπής», που μας επιτρέπει να σταθούμε και να στοχαστούμε μετατρέποντας την προβολή σε ιεροτελεστία. Σαν ένα ταξίδι στο χρόνο, σε μια διαφορετική διάσταση, ο θεατής καλείται να «ανακαλύψει» τη συλλογιστική του δημιουργού, και να προβληματιστεί.
Πολιτιστικός χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος 18 Ιουλίου -2 Αυγούστου 2020
Επίσης μπορεί να γίνει και φυσική αγορά εισιτηρίων στο Γαλατικό Χωριό (Μητροπολίτου Βασιλείου 58)
ή στο Παραδοσιακό Καφενείο ΡΕΞ (Τσιαρντίνη 12)
Με φυσική αγορά δεν είναι απαραίτητη η Προκράτηση.
Μετά τις sold out παραστάσεις του προηγούμενου χρόνου ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής. Το Bodyterranean είναι μία πλούσια, δυναμική παράσταση, σύγχρονη και πρωτοποριακή, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.
Για πρόσθετες πληροφορίες και την απαραίτητη προκράτηση στο τηλ. 6944328076
Μια πορεία στο Μεγάλο Βουνό με το Ελληνιστικό τείχος του Ανηφορίτη, μια ανοιχτή συζήτηση για την ιστορία της περιοχής και τις μεταβολές πληθυσμών που αναγκάστηκαν να ζήσουν ¨παρά τόπον¨ λόγω των κατακτητών ανά διαφορετική χρονική περίοδο.
Σημείο συνάντησης: κόμβος Τσιμεντάδικου, Βαθμός δυσκολίας της διαδρομής: 1, ήπια κλίση, μικρή διάρκεια (περίπου 60΄) εύκολη διαδρομή.
Η “Sinfonietta Αθηνών” (οκταμελές σύνολο εγχόρδων) με Μαέστρο τον μουσουργό Γιώργο Αραβίδη θα παρουσιάσει το εμβληματικό 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του L.V.Beethoven, αφιέρωμα στον παγκόσμιο εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννησή του.
1. “Ωδή στη χαρά” Μεταγραφή A.W.Benoy 2. Θέμα και παραλλαγές στην 9η Συμφωνία, Λευτέρης Τζωρτζάκης (Α’Πανελλήνια εκτέλεση) 3. Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα εγχόρδων αρ. 2
Μεταγραφή για ορχήστρα εγχόρδων, Vincenz Lachner Σολίστ : Δημήτρης Φαρμάκης
Σκηνοθεσία, παραγωγή: Νίκος Μαρτζίκος, Άννα Ποδάρα Σενάριο: Άννα Ποδάρα Πρωτότυπη μουσική: Maria-Dimitra Baveli (ακορντεόν-σύνθεση), Eleni Vassiliadi (κανονάκι), Stathis Koutouzos (κρουστά) Moυσική-τραγούδι: Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡΚΕΤ) – Paraskevi Kanellatou, Melina Chatzikamanou, Balkanatolia, Nikos Ververidis Το ντοκιμαντέρ ΝΕΑ ΖΩΗ πραγματεύεται τη σχέση των Νέων Λαμψακηνών με τον τόπο και τον χρόνο, από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη λήξη του οποίου το παίρνουν απόφαση ότι δεν υπάρχει επιστροφή και χτίζουν μια Νέα Ζωή από την αρχή. Η σχέση των Λαμψακηνών με τον τόπο αποτυπώνεται στην τελευταία ατάκα της ταινίας, ενός πρόσφυγα πρώτης γενιάς: “Τα σπίτια μας, ο τόπος μας δεν είναι δικός μας. Περαστικοί είμαστε. Εμείς απλά τα φυλάμε. Ντουνια-μπου! Ξέρεις τι θα πει; ..Κόσμος είναι αυτός!” Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.