¨Παλίμψηστο 21¨, η θεματική του 5ου bio-Mechanical festival ήταν το έναυσμα για να ανατρέξω σε αρχειακό υλικό, που με ενθουσιασμό και περιέργεια συνέλεξα τα τελευταία 10 χρόνια για την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.
Παλιές φωτογραφίες και κείμενα κατάλοιπα του Ι. Θρεψιάδη που υπάρχουν στην Αρχαιολογική Εταιρεία, εφημερίδες της εποχής, σχέδια κτιριακών εγκαταστάσεων του τσιμεντάδικου, που βρίσκονται στα Γ.Α.Κ Εύβοιας, χάρτες, γκραβούρες. Αλλά και φωτογραφίες του τόπου από το 2011 μέχρι σήμερα.
Θραύσματα της ιστορίας, που στον υπολογιστή συνδέθηκαν μεταξύ τους σε ένα αποτέλεσμα, όχι καθαρά φωτογραφικό, με την έννοια της στιγμιαίας αποτύπωσης, αλλά των επάλληλων χρονικών διαστημάτων σε μία εικόνα. Θα ήτα μεγάλη χαρά να έρθετε
Οι οικότροφοι κόβουν και ράβουν, συμβολοποιούν με κλωστές και βελονιές, χρώματα και κόμπους, για να εκφράσουν τι είναι αυτό που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ελεύθερος.
Παραγωγή: Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Διάρκεια: 25 έως 30 Ιουλίου και ώρες 10:00 -13:00 και 19:00 – 21:00
Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος ΑμεΑ «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» παρουσιάζει τα αγάλματα της πόλης τα οποία στέκονται ακίνητα και σιωπηλά στο χώρο και στο χρόνο. Με κοινή αφετηρία το παρελθόν τα παιδιά του συλλόγου επινοούν τις δικές τους ιστορίες στο σήμερα.
Η βραβευμένη Χαλκιδαία ποιήτρια Μαρία Κουλούρη παρουσιάζει τη νέα της ποιητική της συλλογή «Αστικό ελάφι». Το ελάφι διασχίζει το παλίμψηστον των ασήμαντων πόλεων στις οποίες αφιερώνεται η συλλογή, «Στα ίχνη του ενός τα βήματα του άλλου».
Σε μια σχολή χορού, μια μπαλαρίνα κατά τη διάρκεια του χορού παρατηρεί τις αλλαγές στη μουσική αλλά και στο σώμα της.. Τελικά μαγεύει με την μουσική της! Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά πάνω στο θέμα της παράστασης και ζωγραφική.
Φοιτητές και φοιτήτριες του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δίνουν τη δική του άποψη για την έννοια του παλίμψηστου.
Ωράριο έκθεσης: Καθημερινές 10:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00