Αυλίδα, ένα παλίμψηστο τοπίο

¨Παλίμψηστο 21¨, η θεματική του 5ου bio-Mechanical festival ήταν το έναυσμα για να ανατρέξω σε αρχειακό υλικό, που με ενθουσιασμό και περιέργεια συνέλεξα τα τελευταία 10 χρόνια για την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.

Παλιές φωτογραφίες και κείμενα κατάλοιπα του Ι. Θρεψιάδη που υπάρχουν στην Αρχαιολογική Εταιρεία, εφημερίδες της εποχής, σχέδια κτιριακών εγκαταστάσεων του τσιμεντάδικου, που βρίσκονται στα Γ.Α.Κ Εύβοιας, χάρτες, γκραβούρες. Αλλά και φωτογραφίες του τόπου από το 2011 μέχρι σήμερα.

Θραύσματα της ιστορίας, που στον υπολογιστή συνδέθηκαν μεταξύ τους σε ένα αποτέλεσμα, όχι καθαρά φωτογραφικό, με την έννοια της στιγμιαίας αποτύπωσης, αλλά των επάλληλων χρονικών διαστημάτων σε μία εικόνα. Θα ήτα μεγάλη χαρά να έρθετε

Μαίρη Μουρσελλά

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Θέατρο Χαλκίδας

παρά τό ἐλεύθειν ὅπου ἐρᾶ τίς

Οι οικότροφοι  κόβουν και ράβουν, συμβολοποιούν  με κλωστές και βελονιές, χρώματα και κόμπους, για να εκφράσουν τι είναι αυτό που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ελεύθερος.

Παραγωγή: Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Διάρκεια: 25 έως 30 Ιουλίου και ώρες 10:00 -13:00 και 19:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Βιολέτα

Σε μια σχολή χορού, μια μπαλαρίνα κατά τη διάρκεια του χορού παρατηρεί τις αλλαγές στη μουσική αλλά και στο σώμα της.. Τελικά μαγεύει με την μουσική της! Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά πάνω στο θέμα της παράστασης και ζωγραφική.

Παραγωγή: Κουκλοθέατρο Κουτουρού

Είσοδος ελεύθερη