Ιστορικό

To 2012 το Θέατρο Χαλκίδας χρησιμοποίησε τον χώρο του ανενεργού λατομείου στο Μικρό Βαθύ Αυλίδος και παρουσίασε την Ιφιγένεια εν Αυλίδι, φωτίζοντας και ζωντανεύοντας για πρώτη φορά ένα τοπόσημο της περιοχής μας: τον μυθικό χώρο θυσίας της Ιφιγένειας κοντά στον ναό της Αυλιδείας Αρτέμιδος. Από τότε, κάθε Ιούλιο, αυτός ο χώρος που ευγενικά  παραχωρεί ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Βαθέος Αυλίδος ζωντανεύει με τις παραστάσεις του Θεάτρου Χαλκίδας.

Γιατί bio-Mechanical festival στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

 

Σήμερα που το φυσικό τοπίο έχει μεταμορφωθεί σε βιομηχανικό κουφάρι, το bio-Mechanical festival στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος αναζητά ανθρώπινους τρόπους (bio) και κατ΄επέκταση χειρονομίες πολιτισμού, ώστε να επουλωθούν οι πληγές αυτού του χώρου στον οποίο κυριάρχησαν για πολλές δεκαετίες οι μηχανές (mechanical).

Τεχνικά χαρακτηριστικά Θεάτρου Αυλιδείας Αρτέμιδος

Η ορχήστρα του θεάτρου είναι κυκλική και έχει διάμετρο 12,40μ.
Η επιφάνεια του δαπέδου της είναι από κονίαμα με βασικό συστατικό το χώμα.
Ο σκηνικός χώρος συμπεριλαμβάνει ένα  μεταλλικό ικρίωμα (μήκους 8,00μ, ύψους 6,00μ και πλάτους 2,00μ) το οποίο ακουμπά στον κύκλο της ορχήστρας και βρίσκεται απέναντι από τις κερκίδες, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως χώρος  παρασκηνίων. 
Οι λυόμενες μεταλλικές κερκίδες χωρητικότητας 380 θέσεων έχουν ημικυκλική διάταξη.
Το θέατρο διαθέτει:  20 προβολείς (par, dimmer), μία κονσόλα φωτισμού, μια αναλογική κονσόλα ήχου, δύο ηχεία.
Το θέατρο διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό (υπολογιστή, προτζέκτορα, οθόνη προβολής) κατόπιν συνεννόησης.
Στον λατομικό χώρο ανατολικά από τις εξέδρες υπάρχουν δύο χώροι  για καμαρίνια (τύπου isobox),  ένας χώρος WC και παροχή νερού (δεξαμενή).
Υπάρχει επίσης  η δυνατότητα δημιουργίας ανοικτών εκθεσιακών χώρων στην ευρύτερη περιοχή.