Θεατρικός – Πολιτιστικός σύλλογος «ΟΓΧΗΣΤΟΣ»

Κεχαΐδη, το πανηγύρι

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, γραμμένο το 1962, πραγματεύεται με τα μέσα και τον τρόπο της τέχνης του θεάτρου τη μάχη του ανθρώπου με τη φύση και τη μοίρα.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Αντωνίου

Θέατρο

«Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στης σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, γραμμένο το 1962. Αποτυπώνει θαυμάσια την μιζέρια άλλα και το όνειρο του φτωχού Έλληνα για μια καλύτερη ζωή. Ανάγλυφη στο έργο η μάχη του ανθρώπου με την μοίρα όπου πάντα κερδίζει η μοίρα.

Υπόθεση έργου

Ο Στρατηλάτης, παπλωματάς στο επάγγελμα, παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στον θεσσαλικό κάμπο. Η αμορφωσιά, η φτώχεια αλλά και η αδράνεια φέρνουν την οικογένειά του στο έλεος της μοίρας. Η γυναίκα του η Δέσποινα, βλέπει πιο “μακρυά” από τον άντρα της, μόνη της παλεύει για την επιβίωσή τους , αλλά με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, παρασύρει βιαστικά την κόρη της σε ένα γάμο αταίριαστο.
Η κατάσταση της οικογένειας επιδεινώνεται όταν η Δέσποινα αρρωσταίνει βαριά.

Media – Φωτογραφίες

Σκηνοθεσία: Θανάσης Αντωνίου
Παίζουν: Βαγγέλης Γιαννακόπουλος, Κατερίνα Σουλιώτη, Αργυρώ Αναστασίου, Γιώργος Αργυρίου, Γεωργία Τσέλιου, Κυριάκος Τσαμπάς, Άγγελος Τζανάκος, Μαρία Χριστίνα Αθανασοπούλου

Πληροφορίες

Διάρκεια

90 λεπτά

Ημερομηνία

20 Ιουλίου 2018 Ώρα: 21:15

Μέρος

Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας, Μικρό Βαθύ

Είσοδος

Με εισιτήριο 8€