Θέατρο «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» – Παιδική Σκηνή

Οι κοντόμυαλοι

Το Κοντόμυαλο είναι ένα ορεινό χωριό ξεχασμένο από τον κόσμο. Πριν από διακόσια χρόνια έπεσε στο χωριό μια κατάρα που κάνει τους ανθρώπους (και τα ζώα) να γεννιούνται ηλίθιοι. Αυτοί λοιπόν ονομάζονται κοντόμυαλοι.

Θέατρο για παιδιά

Το έργο οι Κοντόμυαλοι βασίζεται στους «Ηλίθιους» του σπουδαίου συγγραφέα Νειλ Σαιμον. Το μεταφέραμε στα δικά μας χωρικά ύδατα επειδή περιέχει πληθώρα εξαιρετικών στοιχείων, ιστορικών, ψυχολογικών, ταυτότητας , συνθηκών ζωής, σχέσεων των δυο φύλων, επιρροές της παράδοσης και πολλά άλλα. Το έργο αρχικά δεν γράφτηκε για παιδιά. Η μεταφορά του στα ελληνικά δεδομένα και η διασκευή του για παιδιά ήταν μεγάλο στοίχημα. Πιστεύουμε θα το απολαύσετε όποια και αν είναι η ηλικία σας!!!

Βγαίνοντας από τη Χαλκίδα και πηγαίνοντας προς τα βουνά, κάποια στιγμή σε μια σκοτεινή και απότομη στροφή θα συναντήσεις μια φθαρμένη πινακίδα που δείχνει πέντε κατευθύνσεις, αριστερά, δεξιά, ευθεία, πάνω και πίσω. Η ταμπέλα γράφει προς Κοντόμυαλο. Το Κοντόμυαλο είναι ένα ορεινό χωριό ξεχασμένο από τον κόσμο. Πριν από διακόσια χρόνια έπεσε στο χωριό μια κατάρα που κάνει τους ανθρώπους (και τα ζώα) να γεννιούνται ηλίθιοι. Αν μιλήσεις για λίγο με κάποιον κάτοικο θα το καταλάβεις. Μπορεί να αλλάξει άραγε κάτι και να χαθεί η κατάρα; Ένας δάσκαλος έφτασε σήμερα το πρωί στο χωριό και έχει μεγάλη όρεξη να μάθει τους ανθρώπους να σκέπτονται, βασική προϋπόθεση για να λυθεί η κατάρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα συνήθειες, ακόμα και όταν βασανίζονται από αυτές…

Ίσως αν βοηθούσαμε τον Δάσκαλο Λεωνίδα Προσπαθούλη, να τα κατάφερνε; Τι λέτε;

Media – Φωτογραφίες

Σκηνοθεσία Γιώργος Νικολαΐδης

Παίζουν
Λεωνίδας Προσπαθούλης Λάφης Θοδωρής
Σοφία Ιατρίδη Πέννυ Λεμπέση
Νικόλας Ιατρίδη Παπαδέας Βαγγέλης
Λένα Ιατρίδη Πέπε Ελένη
Ακριβή Γουρούνα / Κόμης Βερόνης Αποσόις Πέρη Καραμούζη
Λιλίκα Πάρε Δώσε Μπλιάχα Πανωραία
Γκόγκος Χαμένος Ηλίας Παναγιώτης
Αστέρης Περιστέρης Λειβαδίτης Στέλιος
Δικαστής Ντεκώ Ιωάννα

Πληροφορίες

Διάρκεια

95 λεπτά

Ημερομηνίες

25 Ιουλίου 2018 Ώρα: 21:15

Μέρος

Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας, Μικρό Βαθύ

Είσοδος

Οικονομική συνεισφορά για το σύλλογο 7€